Back to All Events

Cursus meubelmaken (voor gevorderden)


22056a605fe1e6a0ef28387c59f65578.jpg

Cursus Meubelmaken voor gevorderden

Til je klus skills naar een hoger niveau met onze gevorderdencursus houtbewerking. We gaan de diepte in op het gebied van verbindingen en houtsoorten en je leert omgaan met verschillende gereedschappen. Daarbij ga je ook nog een naar huis met een zelfontworpen kast!

 

De gevorderdencursus meubelmaken bestaat uit zes avonden. Daarin gaan we aan de slag met theorie die we meteen in praktijk brengen. In deze weken ga je onder begeleiding je kast ontwerpen, voorbewerken in elkaar zetten, verlijmen en afwerken.

De kast die we deze cursus gaan maken is speels opgezet en laat ruimte voor eigen aanpassingen. Daarin denken we graag met je mee. Eén vak in de kast krijgt een deurtje of een ladesysteem. Er zal een veel gefreesd moeten worden met verschillende frezen, we werken met verschillende zagen, de cursus bestaat dus ook uit diverse toolinstructies. Zo zet je uiteindelijk een zelfgebouwde kast in elkaar waarvan alle verbindingen onzichtbaar zijn!

Zie jij jouw platencollectie, favoriete boeken, plantenverzameling of reissouvenirs al in je zelfgemaakte kast staan? De kast zal ongeveer 1.20x1.20 centimeter groot zijn. Je kunt zelf kiezen of jouw ontwerp een hangkast wordt of dat je hem liever op de vloer zet.

Duur: 6 weken
Tijden: 19:00 – 21:30
Gereedschappen: Kantenfrees, lammelofrees, bovenfrees en invalzaag.
Prijs: €250 (inclusief materiaal)

Tickets