Back to All Events

Cursus meubelmaken (voor gevorderden)


22056a605fe1e6a0ef28387c59f65578.jpg

Cursus Meubelmaken voor gevorderden

Til je klus skills naar een hoger niveau met onze gevorderdencursus houtbewerking. We gaan de diepte in op het gebied van verbindingen en houtsoorten en je leert omgaan met verschillende gereedschappen. Daarbij ga je ook nog een naar huis met een zelfontworpen kast!

 

De gevorderdencursus meubelmaken bestaat uit zes avonden. Daarin gaan we aan de slag met theorie die we meteen in praktijk brengen. In deze weken ga je onder begeleiding je kast ontwerpen, voorbewerken in elkaar zetten, verlijmen en afwerken.

De kast die we deze cursus gaan maken is speels opgezet en laat ruimte voor eigen aanpassingen. Daarin denken we graag met je mee. Eén vak in de kast krijgt een deurtje of een ladesysteem. Er zal een veel gefreesd moeten worden met verschillende frezen, we werken met verschillende zagen, de cursus bestaat dus ook uit diverse toolinstructies. Zo zet je uiteindelijk een zelfgebouwde kast in elkaar waarvan alle verbindingen onzichtbaar zijn!

Zie jij jouw platencollectie, favoriete boeken, plantenverzameling of reissouvenirs al in je zelfgemaakte kast staan? De kast zal ongeveer 1.20x1.20 centimeter groot zijn. Je kunt zelf kiezen of jouw ontwerp een hangkast wordt of dat je hem liever op de vloer zet.
 

Tickets


Duur: 6 weken
Tijden: 19:00 – 21:30
Gereedschappen: Kantenfrees, lammelofrees, bovenfrees en invalzaag.
Prijs: €250 (inclusief materiaal)

 

1. Je ticket van ikbenaanwezig.nl is het enige geldige toegangsbewijs voor onze cursussen en workshops.

2. Buurman behoudt zich het recht om de cursus/workshop tot 72 uur van de voren te annuleren bij te weinig aanmeldingen of om andere redenen. Er wordt dan gezocht naar een vervangende datum of andere passende oplossing. Mocht deelnemer zich hier niet in kunnen vinden, dan is volledige restitutie van het inschrijfgeld ook mogelijk

3. De cursussen en workshops zijn zo opgesteld dat iedereen normaliter in de gegeven tijd tot een eindproduct moet kunnen komen. Het is echter de verantwoordelijkheid van de deelnemer zelf om zijn product binnen de gegeven tijd af te krijgen. Na de cursus kan geen aanspraak meer worden gemaakt op materiaal, gereedschap of begeleiding. 

4. Bij afwezigheid bij een van de lessen kan geen aanspraak worden gemaakt op vervangende momenten. Wel kan in overleg worden gezocht naar een geschikt inhaalmoment.

5. Het inschrijfgeld is inclusief materiaal. Hiermee wordt bedoeld, de standaard materialen die gebruikt worden voor het ontwerp van de cursus/workshop. Mocht deelnemer andere materialen willen gebruiken, dan is dat mogelijk in overleg en zal hiervoor een meerprijs worden afgesproken. “

6. Als men na aankoop van een ticket toch niet aanwezig kan zijn bij de cursus of workshop, kan men geen aanspraak maken op teruggave van de ticketkosten. Het is wel mogelijk op een later moment mee te doen.

In het geval van een cursus

7. Gedurende de cursus kan het lesmateriaal worden opgeslagen bij Buurman. Na afloop van de laatste les dient het eindproduct mee naar huis te worden genomen.

 

8. Voor Rotterdampas-korting geldt een beperkt aantal plaatsen per cursus/workshop.