Back to All Events

Cursus meubelmaken (voor beginners)


Cursus meubelmaken voor beginners

Dit is de ideale instapcursus voor iedereen die graag wil leren doe-het-zelven. Tijdens de cursus gaan we aan de slag met het maken van een klein kastje.

In 4 lessen leer je wat voor soorten hout er zijn, hoe je die bewerkt, welke materialenwaarvoor worden gebruikt en hoe je verbindingen maakt. Het kastje is zo ontworpen dat alle basistechnieken aan bod komen, van zagen tot schuren.

De materialen waarmee we gaan werken zijn materialen uit onze winkel. Ons schap ligt vol restmateriaal uit de bouw en van culturele instellingen. Wij kiezen bewust voor hergebruik van materialen, want waarom zou je mooi materiaal weggooien als je het ook kunt hergebruiken?Gereedschappen: o.a. accu/boormachines, invalzaag, liniaalzaag

Kosten zijn 195€ voor de 4 lessen, inclusief materiaal.

Let op: wegens Kerst is de laatste les niet op maandag 25 december maar op woensdag 27 december.

Tickets

Voorwaarden:

1. Je ticket van ikbenaanwezig.nl is het enige geldige toegangsbewijs voor onze cursussen en workshops.

2. Buurman behoudt zich het recht om de cursus/workshop tot 72 uur van de voren te annuleren bij te weinig aanmeldingen of om andere redenen. Er wordt dan gezocht naar een vervangende datum of andere passende oplossing. Mocht deelnemer zich hier niet in kunnen vinden, dan is volledige restitutie van het inschrijfgeld ook mogelijk

3. De cursussen en workshops zijn zo opgesteld dat iedereen normaliter in de gegeven tijd tot een eindproduct moet kunnen komen. Het is echter de verantwoordelijkheid van de deelnemer zelf om zijn product binnen de gegeven tijd af te krijgen. Na de cursus kan geen aanspraak meer worden gemaakt op materiaal, gereedschap of begeleiding. 

4. Bij afwezigheid bij een van de lessen kan geen aanspraak worden gemaakt op vervangende momenten. Wel kan in overleg worden gezocht naar een geschikt inhaalmoment.

5. Het inschrijfgeld is inclusief materiaal. Hiermee wordt bedoeld, de standaard materialen die gebruikt worden voor het ontwerp van de cursus/workshop. Mocht deelnemer andere materialen willen gebruiken, dan is dat mogelijk in overleg en zal hiervoor een meerprijs worden afgesproken. “

6. Als men na aankoop van een ticket toch niet aanwezig kan zijn bij de cursus of workshop, kan men geen aanspraak maken op teruggave van de ticketkosten. Het is wel mogelijk op een later moment mee te doen.

In het geval van een cursus

7. Gedurende de cursus kan het lesmateriaal worden opgeslagen bij Buurman. Na afloop van de laatste les dient het eindproduct mee naar huis te worden genomen.
 

8. Voor Rotterdampas-korting geldt een beperkt aantal plaatsen per cursus/workshop.

Earlier Event: November 30
Cursus ambachtelijk houtbewerken
Later Event: January 8
Cursus meubelmaken (voor beginners)